Denne retten lærte jeg altså i mine glansdager hos FnS. I dag lagde jeg pestolaks, men når det er sagt så er det fullt mulig å bruke både ørret og ikke minst steinbit!
Siden det ikke er like enkelt å kjøpe fersk fisk på den lokale butikke, blir det til at vi kjøpe frossne filéter og har de liggende i fryseren til en passende dag. Vanligvis bruker vi å ha pasta til denne retten, men i dag lagde jeg for første gang röstipoteter. Det blir nok en av de siste, for jeg syntes det ble fryktelig fettete.
PESTOLAKS
Fisk, gjerne laks
Et glass med grønn pesto (jeg har ennå ikke laget fersk pesto)
Legg fisken i en ildfast form. Smør pesto utover i et tynt fint lag.

Dekk med aluminiumsfolie og sett midt i ovnen på ca 200-220 grader i ca 20-30 min, alt avhengig av tykkelsen på fisken. Har du en hel side eller to, må du beregne litt mer tid. Det er uansett ikke verre enn at du sjekker det tykkeste stykket om det er gjennomstekt eller ikke.
I dag ble det servert röstipoteter, brokkoli og gulrot til. I tillegg er jeg veldig svak for kesam/rømme/crème fraîche med Sweet chili-saus til.
Slik så min middagstallerken ut i dag.

Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar