Det som er viktig med røren er at du IKKE må blande den for godt sammen.
En annen fantastisk ting er at du kan fylle disse med hva du vil. Sjokolade, blåbær, marshmallows, eple, eple med kanel, nøtter, banan, kirsebær, bringebær, non stop etc etc.
Jeg har to brett med muffinsformer som jeg sprayer med formfett. Men du kan selvfølgelig bruke papirformer.
GRUNNOPPSKRIFT AMERIKANSKE MUFFINS
Det våte:
2,5 dl melk
1 egg
3/4 dl matolje
Det tørre:
4,8 dl mel
3 store teskjeer bakepulver
en klype salt
1,5 dl sukker
Det tørre og det våta blandes hver for seg. Rør deretter det tørre ut i væsken, forsiktig. Røren skal IKKE være jevn, da blir muffinsene seige. Alt skal med andre ord blandes ut for hånd, IKKE bruk mix master.
Byttes 1/3 av melet ut med maismel får du corn muffins.
Stekes på 200-220 grader i 15-20 min.
I dag lagde jeg muffins med marshmallows og sjokolade, og noen med blåbær i.

2 kommentarer:
Så mange gode oppskrifter det lå her nå da! :-) Skal prøve både brødet og muffinsene i helga. Brødet har jeg smakt fra butikk, og det er utrolig saftig! Går sikkert greit å fryse ned ferdig oppskåret? Bare jeg som liker det her i huset, og det er jo ganske mettende...
Kjempeflink er du! *klem*
Går helt fint ann å fryse det ned, men har aldri fryst det ned oppskåret. Vet at de i butikken ikke er noe begeistret for at man bruker brødskjæremaskinen på Ingers rugbrød. Men du kan jo bare prøve deg frem!
Legg inn en kommentar