I går var det en ruskedag, så istedetfor å gå tur bakte Barbro, Martin, Ingeborg og jeg boller med rosiner, sjokolade og uten noe som helst. Med hjemmelaget bringebærsyltetøy på, og servert med kakao til, koste vi oss mens det regnet ute.
Her er oppskriften:
HVETEBOLLER
1 kilo hvetemel
200 gram smør
200 gram sukker
1 teskje salt
1 teskje kardemomme
1 teskje bakepulver
7 desiliter skummet melk
50 gram gjær
Smelt smør (Jeg bruker som regel bare melange) og hell oppi melken. År med baking har lært meg at skummet melk er best til gjærbakst. Væsken skal bli lunken. Bruker du fersk gjær, er 37 grader best. Ved bruk av tørrgjær kan den godt være en grad varmere. Bland væsken inn i det tørre, som du på forhånd har blandet i en bolle. Kna passe godt. Sett deigen til heving. Jeg synes det går veldig bra å dekke bollen med et lokk og sette den på baderomsgulvet til heving. Bruker å heve disse i ca en time. Så skal det trilles eller kjevles ut. Denne porsjonen gir ca 24-32 boller, alt etter hvor store du lager de. Lager du shillingsboller kjevler du deigen til en firkant, smører den med smør, strør med sukker og kanel, alternativt fordeler litt rosiner over, og så ruller du sammen til en pølse og skjærer fine og passelige biter som legges på stekebrettet. Husk bakepapir!
Etterhev bollene på et lunt sted. Pensle med egg eller melk og stek på 250 grader i 10 min. Barbro; husk å snu brettet etter 5 min!
Her et bilde av oppdelte emner av rosinboller!

Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar