Vi bakte en dobbelt porsjon med Linda og familien på Averøya i går.
3 dl sirup
400 gr brunt sukker
1,5 ts malt nellik
1 ts malt ingefær
1,5 ts malt kanel
3 ss finhakket eller 1,5 ts pulverisert pomeranskall
350 gr smør
3 dl kremfløte
1,3-1,5 kg hvetemel
1,5 ss natron
Sirup, sukker, krydder og smør røres smidig. Fløten piskes stiv og arbeides forsiktig inn. Arbeid inn mel (forsiktig med melet, spar heller litt til utbaking neste dag) og natron. La hvile kjølig til neste dag. Dette blir en stor porsjon.
Kjevle ut tynne leiver og stikk ut med pepperkakeformer. Stekes på brett på 220 grader i 5 min. Avkjøles på rist.
Når det gjelder pomeranskall så har jeg ennå ikke funnet det verken i apotek eller i butikk. Så jeg jukser og rasper litt skall av en klementin. Smaker godt det også!

Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar