torsdag 18. februar 2010

Tova vinterlue med klaffer

Jeg har strikket denne lua før i lilla utgave, men den gangen ble den nok tovet hakket for mye og var litt trang nover topplokket. Jeg fant derfor frem noe restegarn etter ei lue jeg trikka til Ingeborg for ett år siden, og vips hadde jeg fått meg ny lue som varmer godt. Den er nok litt for alng for meg, så jeg bretter den opp, men da blir den jo bare enda varmere over ørene. Oppskriften har jeg fått av Kjersti, men jeg deler den gladelig videre.

LUE, str. voksen
Øreklaffer: Legg opp 5 m. Strikk fram og tilbake og øk 1 m på hver side av den midterste m på hver 2p til det er 29m. Legg arb. til side og strikk den andre klaffen. Kutt garnet.

Lue: Begynn midt bak og legg opp 8 m, strikk den ene klaffen. Legg opp 46 m foran, strikk den andre klaffen og legg opp 8m.
Strikk fram og tilbake 6 omg., strikk sammen og fortsett rundt i glattstrikk.
Strikk til arb. måler 24cm. Fell 15 m jevnt fordelt (strikk 6m, strikk sammen 2m, strikk 6m osv.)
Strikk 6 omg.
Strikk 5m, strikk sammen 2m, strikk 5m, strikk sammen 2m osv.
Strikk 5 omg.
Fortsett til det er 15m igjen. Strikk 9 omg. og fell av (strikk sammen 2 og 2m og dra sammen)

TOVING
Vask plagget på 60 grader normal vask med sentrifugering med Milo eller 1 ss grønnsåpe. Blir det ikke tovet nok kan du kjøre en omgang til på 40 grader. Graden av toving avhenger av hvor mange plagg plaggene vaskes sammen med. (Erfaring fra egen vaskemaskin har gitt gode resultater ved vask sammen med et par store badehåndklær) Plaggene formes mens de er våte.

Her er et bilde fra før tovingen. Jeg har brodert på noen blomster, men alle slags mønster blir fine. Sy attersting så toves det pent inn som et mønster.


Og er her et bilde av lue ferdigtovet på mitt skrekkingytende ansikt.... var så glad for å ha ny varm lue :D

Og her er bilde av lua jeg strikka til Ingeborg i fjor hvis restegarn ble ny lue til meg.

Ingen kommentarer: